Babys første bad

Babys første bad

Vi har samlet lidt inspiration til at gøre den første badetid magisk og hyggelig, for både baby samt jer som forældre.

1. Det kan tage op til 10 dage før navnestumpen er faldet af, og indtil da skal I vente med at bade baby, så undgår I nemlig at infektioner finder vej igennem navlen.

2. En god tommelfingerregel kan være, at give din baby et bad 1-2 gange om ugen. Hvis din baby slet ikke bryder sig om at blive badet, kan du nøjes med et grundigt bad hver 14. dag. og i mellemtiden holde baby ren med vaskeklude dagligt.

3. Vandet skal gerne være omkring 35-37 grader varmt, og eksperter anbefaler at vandet aldrig overstiger 38 grader, da babyens hud er meget sårbar i den første tid.

4. Et godt råd kan være, at ligge alt klar på forhånd (et lille håndklæde, badeprodukter, babybadekåbe) så du ikke skal lede efter dette efterfølgende, og med en våd baby i favnen.

5. Vælg et tidspunkt på dagen, hvor I har en masse tid - og hvor I kan hygge jer med badet, uden at stresse (man anbefaler at et bad i starten varer imellem 5 - 10 minutter).

6. Hvis baby bliver urolig, har mange glæde af at lægge en stofble henover maven på lille, da det giver dem en tryghedsfølelse.

Blog posts

Hvad skal med i hospitalstasken?

Hvad skal med i hospitalstasken?

inspiration_pusleplads_tinyone

Inspiration til puslepladsen